Acoustiblok® Lydisoleringsmateriale

Viskoelastisk polymermateriale

Acoustiblock er navnet på både vårt selskap og vårt «flaggskip-produkt.» Dette produktet brukes som lydisolasjonsmateriale. Det blir montert før vegger, tak og gulv kommer på plass, og demper lydgjennomgang mellom leiligheter.

Acoustiblock er en U.L. Klassifisert (UL # CLBV.R21490), viskoelastisk polymer som kommer i to former. Den første er Blok16, et 1/8 tomme tykt ark med en vekt på rundt 5 kilo per kvadratmeter. Den andre er Blok32, et ¼ tomme tykt ark med en vekt på nær 10 kilo per kvadratmeter. Begge er laget av resirkulerte kunststoffer og ikke-toksiske mineraler som blandes og trykkes i en membran.

Disse arkene blir deretter trimmet til en standardstørrelse på 137 cm bredde x 9,14 m lengde og rullet opp for enkel transport. Rullene veier omtrent 65 kilo i denne størrelsen. Du kan også bestille lengre ruller som varierer fra 18 til rundt 100 meter lange dersom du har et stort prosjekt som trenger støydemping.

Lydoverføringsklassifisering

Acoustiblok® vil øke Sound Transmission Classification (STC) av en hvilken som helst standard konstruksjonsenhet. Dette gjøres ved å øke intern demping, skape en lufttett tetning, og være fleksibel i stedet for stiv, i motsetning til mange byggematerialer.
Masse er viktig for lydisolering; Som et resultat varierer Acoustiblok fra 5 kg til 10 kilo per kvadratmeter. Det er mye masse for et materiale som er mellom 1/8 «til 1/4» tykt! Men masse er ikke det eneste som trengs for å senke lyd over et bredt spekter av frekvenser.

Redusert lydgjennomgang

En økning på ca. 5 STC er typisk for hver dobling av overflatevekt. Dette er et godt resultat for den første fordobling, men kostnadene ved hver ekstra dobling kompenserer gevinsten i STC på grunn av loven om sviktende avkastning.
På grunn av disse avtagende avkastningene, er den beste måten å oppnå høy grad av lydisolasjon å gjøre en tung og lufttett montering. Hvis du øker massen av enhetene mens du reduserer stivheten, vil du se betydelige gevinster i TL som et resultat. Dette skyldes bøyebølgefall, hvor et fleksibelt eller fjærende materiale kan resultere i en tilfeldig gevinst i TL på mer enn 15 db ved spesifikke frekvenser.

Det er bemerkelsesverdig at lyden beveger seg effektivt gjennom tette faste stoffer. Og alle typer lyd kan overskride dine grenser, noe som får dem til å resonere ved forskjellige frekvenser. Som et resultat av dette bør du kjenne frekvensspekteret av din plagsomme støy før ethvert forsøk på å designe og bygge en forbedret grense.

Konklusjon

For kompliserte situasjoner, inkludert musikklydreduksjon, kan det hende at en akustisk ingeniør er en god investering. Ta kontakt med oss for å snakke med en av våre spesialister om hva du kan og bør gjøre.