Legg til lydisolerende materialer

Legg lydisoleringsmaterialer på veggene, taket og / eller gulvene på hjemmekinoanlegget eller underholdningsrommet for å gi familien og naboene en bedre livskvalitet, uten stress og angst forårsaket av høy lyd fra filmer, videospill og TV-programmer. Lyd fra hjemmekinoanleggets lydsystem kan overstige 100 desibel. Uten tilstrekkelig lydisolerende materialer for å absorbere og redusere det, vil støyen bevege seg gjennom vegg-, tak- og gulvleddene og inn i resten av hjemmet.

Kommersielle kinoer gir deg en flott akustisk opplevelse som gjør at du føler at du er en del av filmen. Kommersiell kinolignende lyd er en viktig ingrediens for hjemmekino eller hjemmeunderholdningsrom. Det bidrar til å skape en mer minneverdig og behagelig underholdningserfaring mens du ser på høyhastighets biljakt, brennende høy-decibel-eksplosjoner og skudd fra maskinpistoler.
Lydisolering i hjemmet ditt gir en høyere livskvalitet

Lyd reiser i lavfrekvente bølger. Disse bølgene utstråler fra lydkilden i alle retninger. Hvis bølgene blir møtt med motstand, vil de omdirigere og forsvinne. Fordi lyden beveger seg gjennom vegger, tak, gulv og andre overflater, så vel som luft, vil du høre lyd i nesten alle miljøer.

Lydisolering er en vanskelig prosess. Den eneste måten å stoppe lyden på er å redusere eller absorbere den. Støyreduksjon fungerer ved å blokkere passasjen av lydbølger gjennom enten bruk av avstand eller plassering eller mellomliggende gjenstander i lydbanen. På den annen side virker støyabsorpsjon ved å transformere lydbølgen selv. Bølgen endres når den kommer i kontakt med visse materialer.

For hjemmekinoanlegget må du være oppmerksom på hvor mye lyd som lekker ut fra rommet. Selv om hjemmekinoanlegget ditt er mindre enn en kommersiell kino, bør den gi en god akustisk opplevelse. Lyder utenfra må minimeres, og lyden som genereres av lydanlegget ditt, må holdes inne i hjemmekinoanleggets vegger, slik at det ikke forstyrrer andre utenfor veggene dine.

Hvis du vurderer å bygge et nytt hjemmekinoanlegg eller hjemmeunderholdningsrom, vil du kanskje sørge for lydisolerende materialer, som Acoustiblok, er i verktøykassen din. Her er hvorfor.
Lydisoleringsmaterialer:

  • Ikke bare legg til nødvendig masse til vegger, tak eller gulv, men de forbedrer også fleksibiliteten og stivheten samtidig som strukturens naturlige resonans forandres
  • Drastisk redusere lydoverføringen gjennom vegger, tak og gulv
  • Hold høy decibellyd i teaterrommet
  • Tillat at folk i hjemmet ditt kan nyte hjemmekino-rom eller underholdningsrom når som helst på dagen eller natten uten å forstyrre andre.

Ulike andre byggematerialer er tilgjengelige for å holde støy fra å rømme hjemmerom og gi bedre akustikk som lydpaneler, lydgardiner, akustisk isolasjon, skum, tepper eller akustisk lyddempende gips.

Teaterrom Akustikk og intelligens

Gå til noen kino, og du vil legge merke til akustisk behandling som dekker en stor andel av veggene. Stoler er myke og godt polstret. Hele rommet har blitt nøye utformet til å fungere som et enkelt system.

I kommersielle kinoer spiller akustikk en kritisk rolle for at alle kan tydelig høre filmdialogen, uansett hvor de sitter. Ved å eliminere nærvegg refleksjoner, de som sitter ved teatrets omkrets, kjemper ikke for å oppdage lyden fra høyttalerne mot lyden som reflekterer fra veggene. De polstrede setene er nøye designet for ikke bare å være behagelige, men også for å kontrollere bass når de ikke er i bruk.

Legg til lydisolerende materialer
Home Theater Soundproofing

Hjemmekino Lydisolering

Når et teater er riktig behandlet akustisk, forbedrer det vår evne til å forstå hva som blir sagt og hvilke lyder som blir hørt. Dette er kjent som ‘forståelighet’. Taleforståelsen i et rom er avhengig av etterklangstid og bakgrunnsstøy. Hvis et rom har en lang etterklangstid, vil ikke talte ord dø ut før de neste ordene kommer til lytteren. Dette resulterer i dårlig taleforståelighet. Det vil være vanskelig for lytteren å forstå hva som er sagt. Men hvis lyden absorberes av akustiske lydisoleringsmaterialer, resulterer det i en kort etterklangstid. Dette gir et godt akustisk miljø og et høyt nivå av taleforståelighet. Standard gipsveggkonstruksjon har hva akustikere kaller en lydoverføringsklasse (STC) på 40 desibel; Jo høyere tallet, desto bedre er materialet til å blokkere lyden. Når du setter opp lydanlegget ditt for å oppleve Johnny spille Guitar Hero på konsertvolumer, er det lett å treffe høyeste lydtrykknivå på 110 decibel. En lydoverføringsklasse (STC) på 40 betyr at en person på den andre siden av veggen vil høre Johnny jamming, og hvis du skulle måle volumet med en lydmåler, ville det registrere omtrent 70 decibel, noe som er høyt nok til å være plagsomt.

Psykologiske virkninger av støy på vår familie og naboer

En av de største synderne med hjemmestøy stammer fra hjemmekinoanlegg som har dårlige akustiske egenskaper. Ifølge nettsiden for psykologi i dag er støy en stimulans, og når vi har liten kontroll over kilden, opplever vi ofte mer stress og angst. Din angst kan ha flere årsaker. For det første kan du ha en «kontroll» -reaksjon, hvor du er sterkt klar over at du ikke kan stoppe eller endre lyd. For det andre kan du oppleve lyden mer følsom enn den gjennomsnittlige personen. For de som merker lyder og blir absorbert av det, kan inntrengningen bli et avbrudd og en forstyrrelse fra en produktiv oppgave, inkludert avslapning og søvn.

Hvis du er en svært sensitiv person generelt, kan støy være en kraftig utløser for å bli opprørt. Å kontrollere vårt miljø er en oppgave mennesker er veldig gode til, men i en moderne verden hvor lyder er en del av landskapet, er kontrollen vår begrenset. Du kan bidra til å styre støy fra hjemmekinoanlegget eller hjemmeunderholdningsrommet ved å bruke riktige lydisoleringsmaterialer.