State-of-the-Art Acoustics for Cinema Complex

Acoustiblok har nylig gjennomført et innovativt internasjonalt prosjekt for et banebrytende kinokompleks i Beirut, Libanon. Kino, som det kalles, er et enormt kompleks i hjertet av byen på rundt 300.000 kvadratmeter. Å få god akustikk var avgjørende for prosjektet, og Shawn Saathoff, visepresident for Acoustiblok, var Chief Acoustic Consultant på prosjektet.  Saathoff er et fullstendig medlem av AES, ASA og CEDIA.
«Vi er veldig fornøyd med Cinemacity-prosjektets suksess. Dette var en stor innsats som tok over tre år å fullføre. Det er nå den nye referanseporteføljen for fremtidige filmeksperter over hele verden for hva som kan realiseres. Nabil Dada & Associates er et ledende interiørdesign- og arkitektfirma i regionen og sto bak kompleksets unike design. Den utvendige arkitekturen ble imidlertid designet av det franske arkitektfirmaet Velode et Pistre. Forbindelsen inkluderer 14 high-end kino-teatre, hvorav to er VIP, og alle er utstyrt med banebrytende teknologi. Komplekset er vertskap for 2400 seter og er dekket av verdens første unike kuppel foret med 256 LED-skjermer. De LED-skjermene fortsetter videre en lang korridor som fører til lavere nivå på teatret. Projeksjoner av utrolig visuell grafikk og mange bruksområder av lys på rulletrapper og gangveier er designet for å transportere filmgutter til en annen verden under oppholdet i komplekset. Bygningen inkluderer også store rom som vertsrestauranter og kaffebarer.

Prosjektet styres av SOLIDERE, Hammad Atassi, eier av Prime Pictures og Mario Haddad, eier av Empire Cinemas. Prosjektet koster $ 25 millioner å bygge, og de sparer ingen kostnader for å lage noe ikonisk og state-of-the-art, inkludert de imponerende akustikkene til komplekset.

Acoustiblocks løsning for å maksimere lydopplevelsen.

Acoustiblocks Shawn Saathoff jobbet direkte med Nabil Da Da & Issam Bassil eller Da Da & Associates som respons på den kjernefaglige ytre arkitekturen ved å modifisere de interne volumene og sømløst integrere banebrytende teknologi i design for å skape en ung og levende atmosfære.

«Den første steget var å oppnå de høyeste nivåene av lydisolering fra sal til sal. Den andre utfordringen var å oppnå forståelig lokalisering av dialog og en sømløs overgang av surroundfeltet i hver enkelt film», sa Saoffoff.

For å oppnå optimal lyd- og lydisolasjon ble det brukt en boks i en bokseknikkteknikk for hver av de 14 salene i kinokomplekset. En boks i en boksstruktur er i utgangspunktet en uavhengig struktur (boks-innsiden av teatret), isolert fra hovedbygningsstrukturen. Hvert teater krevde mekanisk isolerte flytende gulv, mekanisk isolerte flytende vegger og mekanisk isolerte fjærhengede takmonteringer. Acoustiblock 4.88 isolasjonsmembran ble brukt i konstruksjon av vegger, gulv og tak for å oppnå maksimal luftbåren lydisolasjon.
Områder med høye lydnivåer som inkluderer lydrefleberasjon som teaterlobbier og offentlige områder, kan enkelt løses ved å introdusere QuietFiber® i så mye av området som mulig. Mengden støyreduksjon i svært reflekterende rom vil være direkte i forhold til hvor mye av QuietFiber®-materialet som kan installeres i rommet.

Det er også brannsikkert, helt hydrofobt (vil ikke absorbere vann eller fuktighet), vaskes, ikke forringes, mugg og muggfast. Stille Fiber er UL vurdert for gulv, veggtak applikasjoner, er 100 prosent resirkulerbare og 100 prosent gjort i USA.

Lahnie Johnson, president og grunnlegger av Acoustiblok sa: «Vi er veldig fornøyd med suksessen til Cinemacity-prosjektet. Dette var en stor innsats som tok over tre år å fullføre. Det er nå den nye referanseporteføljen for fremtidige kinooverflater over hele verden for hva som kan realiseres. Her på Acoustiblok har vi oppfinnsomhet, erfaring og materialer for å skape en toppmoderne lydopplevelse i ethvert teater uavhengig av størrelse. «

Om Acoustiblok, Inc – «Stille verden»

Acoustiblok, et NASA-spinoff-børsnotert selskap, spesialiserer seg på å løse støyproblemer fra de minimale lydvibrasjoner som hindrer et elektronmikroskop fra å fokusere, til å dempe jetmotortestfasilitetene. Konsulentskapet inkluderer bruk av det nye akustiske sanntidsvideosystemet som faktisk lar deg «se lyd» som det skjer og hvor det kommer fra.

Primære produkter inkluderer Acoustiblok® viskoelastisk polymerbasert lydisoleringsmateriale, Acoustifence® utendørs akustisk gjerde, All Weather Sound Panels®, QuietFiber® isolasjonsmateriale, Quiet-Cloud® industrielle lydabsorberingspaneler, Acoustiblok WALLCOVER® og Thermablok® airgel nanoteknologi termisk isolasjon. Acoustiblok-produkter brukes i industri-, bolig-, kommersielle og marine sektorer over hele verden. Selskapets produkter er produsert 100% og hentes i USA.
Acoustiblok Inc. leverer produkter til mer enn 60 land gjennom et nettverk av strømforsyningsdistributører i USA, på fem kontinenter over hele verden og i hele Midt-Østen. Acoustiblok-produkter distribueres i Midt-Øst av Acoustiblok Mideast.

State-of-the-Art Acoustics for Cinema Complex