Støy fra ventilasjonsanlegg

Hvis du har klimaanlegg og oppvarming som deles med andre rom i en bygning, er sjansen stor for at du også vil dele lyder med andre rom i bygningen. Det er to måter disse lydene kan spre seg i luftekanalen.

Den første er at rørene fungerer som kanal for lyder og lyder. Støy fra ett rom går opp, inn og ned i kanalen som en rørledning for lydoverføringer. På samme måte passerer luften gjennom kanalsystemet. Dette må håndteres av tekniske lyddempere på tilførselskanalen og returkanalen. Vår Quiet Fiber (QF-2) er perfekt for tilpassede lyddempersamlinger. Disse lyddempere fungerer som lyd- og lydsensorer som beveger seg innenfor luftstrømmen av HVAC-kanaler.

Den andre måten er at rørene kan legges gjennom et rom eller område som har støy i seg. Når dette skjer, kan rørene lett la lyden slippe ut via kanalen (spesielt hvis den er en fleksibel kanal) og trenge inn i kanalen. Dette resulterer i at lyden sendes ned i luftstrømmen og inn i de tilkoblede rom. For å forhindre dette monteres Acoustiblock (Blok16) rundt rørsystemet, og oppretter en sonisk barriere som forhindrer lydoverføring inn i kanalsystemet.

Hvis alt du ønsker fra ventilasjonsanlegget er luft og ingen støy fra et annet rom, har Acoustiblok materialene for å få det til å skje.